sâmbătă, 14 august 2010

Copilărie atunci şi nu prea acum.

Dacă săr groapa asta, mama nu va afla că am luat 8 la matematică.
Dacă termin în 5 minute exerciţiul, mama o să-mi cumpere jucăria aia.
..şi tot aşa. Când eram copil, credeam în propriile jurăminte, reguli. Eram dezamăgită când lucrurile nu ieşeau exact aşa cum vroiam. Mă bucuram enorm când Universul orânduia lucrurile după placul meu.
Săream în toate gropile cu apă şi aveam o adevarată plăcere în a mă face neagră când eram îmbracata în alb.
Îmi placeau alte jucării decât cele pe care le aveam deja, însă niciodată nu am fost gen acela de copil ' vrrrreeeaaaauuu papuşa AIA!'.
Nici măcar nu'mi plăceau păpuşile.Mă fascinau mingile de fotbal. Cum reuşeau băieţii să se joace toţi zilnic acelaşi joc, cu aceeaşi minge fără să se certe? Pentru că fetele sunt rele, fie ele mici sau mari, urâte sau frumoase, bogate sau sărace. Mereu erau acele mici înţepături legate de..noua păpuşă apărută, rochia super pe care i'a făcut'o maică'sa etc. Mă enerva asta, mă scotea din minţi. Cât am fost mică mi'am rupt blugii si genunchii de toate bordurile, am fost portar, am avut mereu teneşi rupţi si şapca întoarsă. Blugi tăiaţi şi franjuraţi, mâinile mereu murdare şi eram cea mai rapidă căţărătoare în pomii fructiferi ai vecinilor. Stăteam la casă. Mă duceam mereu sa colind de sărbători, aveam după fiecare Crăciun săbiuţă făcută din bradul natural ce nu lipsea în niciun an. Credeam în Moş Crăciun şi ştiam de spiritul sărbătorilor. Mă foiam după mama prin casă şi o înnebuneam la propriu citindu'i de N ori scrisoarea către Moşul, întrebând'o Cu ce te mai ajut? , făceam cazemate.Oricât de gros m'aş fi îmbrăcat, mereu veneam degerată si când mă puneam lângă sobă îmi amorţeau picioarele. Se dezgheţau.
Am avut o maşinuţă cu telecomandă, un Jeep albastru. Am iubit maşina aia.
Am detestat prinţesele mereu.
Jucam atinselea pe culori/nume/ţări/etc; căţăratelea, sticluţa cu otravă, omul negru, ascunselea, flori fete sau băieţi,melodii sau cântăreţi şi multe altele.
Ieşeam pe geam când eram pedepsită, ma zgâriam îngrozitor din cauza asta, dar meciurile de fotbal, erau meciuri, iar băieţii aveau nevoie de un portar iar scuza 'sunt pedepsită' nu era una potrivită în lumea băieţilor.
La 13 ani mi'a trecut, am devenit o domnişoară. Însă am copilărit. E trist când azi copii nu mai ştiu a se juca. Mai sunt unii care ştiu unele jocuri şi din când în când..mai sar un elastic, mai fac un campionat la coardă. Dar rar.
Voi..cum aţi fost copii?


Later edit: Concluziile sondajului CUM SUPORŢI CĂLDURA?
e vară, e normal!! 60% (9 din 15)
să plouă tare! 26% (4 din 15)
să ningă 6% (1 din 15)

chiar crezi că cineva o suportă? 6%(1 din 15)
.. aşa că se pare că sunt printre puţinii care se plâng de căldura excesivă. Oh well.. mie îmi este foarte cald şi rămân la ideea că totuşi este exagerat de cald. Nu credeţi?

10 bla bla'uri:

dreamr spunea...

si acum mai imi spun "daca..." :)
Sticluta cu otrava?! Imi aduc aminte expresia, dar nu-mi aduc aminte de regulile jocului. Imi placea si "flori fete..." sau "sa vina, sa vina..." sau "ratele si vanatorii" :)

Anonim spunea...

da, este exagerat. Insa in istoria Pamantului mereu au existat perioade excesiv de calde, sau excesiv de rece. Pooate asta urmeaza la noi. Si peste 100 de ani, dupa ce se termina perioada asta de canicula, cred ca vor ramane doar 1 miliard de oameni pe Terra.

Anonim spunea...

apropo de "sa vina sa vina". Copiii din ziua de azi folosesc expresia asta doar cand vine....momentul sa ejaculeze :) E trist dar asta e. La 12 ani se fut in draci.

Anonim spunea...

cum am fost eu copil...nu vreau sa vb de asta, insa tin minte ca aveam si papusi barbie destul de multe dar nu ma jucam niciodata cu ele.in schimb aveam vreo 3 masini cu telecomanda, destul de maricele si adoram sa ma joc cu ele.mmm chiar..ma jucam cu ele dar acu nu vreau sa aud de sofat.ciudat:))

ANM spunea...

sa vina sa vina? eu nu stiu jocul asta!:))
Alin tu mai stii regulile?

Anonim spunea...

draga, intreaba pe copiii de acum. pun pariu ca se va oferi un baiat de 12 ani sa iti arate cum ii "vine-vine" lui :))

ANM spunea...

:)) eh hai.. eu vorbeam pe bune.
chiar nu imi aduc aminte de vreun joc de cand eram eu mica, numindu`se asa

Anonim spunea...

nici eu nu stiu. am 23 de ani, poate is prea fraged. poate ala era mai vechi

QED spunea...

Ma urcam in copaci, dar imi puneam pantaloni scurti pe sub fusta sau rochita. Era moda sa nu ti se vada chiloteii. Iar baietii nici nu se uitau. Asa cred eu... :) In rest..., fericirea copilariei. Acum..., doar regretele nemairegasirii ei... Poate in fotografii ingalbenite de imaginea carora zambesc.

dreamr spunea...

era cu o minge... se arunca in sus si ideea era sa scapi de ea :) pe cat de simplu, pe-atat de distractiv :P

Trimiteți un comentariu

Sunt pe urmele mele

Badea.Mircea Badea

Treceti si pe la

Powered by BannerFans.com Powered by BannerFans.com Photobucket Powered by BannerFans.com Powered by BannerFans.com

Blog de PROSTtu26dor.blogspot.com

http://eugenviorel.blogspot.com/