marți, 3 august 2010

Ca mine nu mai e nimeni, pentru ca..(1)


Nu ştiu cum, din una în alta, am ajuns pe un site, am văzut replica din poza de mai sus, şi mi`am ataşat replica pe o poza, am învartit`o, editat`o să pară din poveşti cu zane. Bine, n`am ataşat replica de nebună, că dă bine aşa, şi am zis eu în egoismul meu că e cea mai super, ok poză. Nu.

Am citit`o şi am rămas puţin aşa, cu capul într`o parte, gândindu-mă ce anume mă diferenţiază pe mine de restul oamenilor. Într-un final, mi-am dat seama că nu mă diferenţiază prea multe. Or mai fi impulsivi ca mine, şi aiuriţi, zăpăciţi. Avem un fix, noi majoritatea, să zicem "eu sunt diferit/ă frate. Ca mine nu mai e. Cine te mai înţelege, ascultă, sfătuieşte..etc, dacă nu eu?"
Stai linistit, omul e o persoană sociabilă, simte nevoia de a avea oameni în jurul lui,( asta dacă nu stai în pesteră şi preferi animalele) şi deci va găsi pe cineva. Cineva nou căruia să îi atribuie noul titlu de cel mai bun prieten/cea mai bună prietenă. Normal, va fi un nou om unic, diferit, special, ca nimeni altul. Vor curge replicile "Mă bucur că te stiu, vom fi mereu aproape..etc..". Până când omul, că doar e om, creşte, face 19-20, i se pune pata pe unul/una, şi nu mai are timp de hălăduit pe străzi cu tine, să faci tot ce îţi trece prin cap la orice ora. Şi uite aşa, a apărut un nou om unic în viaţa prietenului tău unic. 
Ai două posibilităţi.. ori esti rezonabil si înţelegi chestia asta, ori începi să te superi şi să faci reproşuri. Dacă înţelegi, o să fie bine. O să ieşiţi cu toţii, vă distraţi, acorzi libertatea necesară, o să cunoşti şi tu pe cineva, lucrurile se aşează.
Dragul meu unic, te anunţ ca... ei bine, nu eşti singurul unic. Sunt tot atâţia unici, câţi oameni sunt. Şi devin mai unici pe zi ce trece, pentru fiecare unicitatea având o altă definiţie. Fiecare are acel ceva special şi deci e unic printre cunoscuţii lui, nimeni nu mai are specialitatea aia. Dar cu siguranţă o mai are cineva, undeva într-un colţ de lume, şi sigur şi acel cineva se simte unic cu unicitatea ta.
Pentru mine, unică este doar sora mea,clar, nu mai e sora nimănui. Dar ce o face unică este dragostea mea. De fapt, cred că este singura fiinţa umană pe care o iubesc. Nu mai am aşa sentimente pentru nimeni. Poate unii işi iubesc mamele cum o iubesc eu pe ea.
De ce sunt eu unică, asta e o intrebare grea.M-am gandit o oră si incă nu am un raspuns. Poate că încă nu sunt.Poate sunt unica pentru altii, insa ce am eu mai au si altii, in doze mai mari sau mai mici.
Unici suntem când suntem iubiţi cu adevărat, cu o aşa intensitate încât cu greu am putea crede că mai poate fi cineva iubit aşa. Oricare ar fi motivul sentimentului de dragoste.
Deci.. -cine o să te mai înţeleagă, susţină..etc dacă nu eu: nu-i problemă, e clar că altcineva.

Deci, tu de ce esti unic/unică?

10 bla bla'uri:

Anonim spunea...

la fel ca si tine, pentru mine dragostea ce ma leaga de sora mea este unica.
ce ma face pe mine unica? am o doza ceva mai mare de iubire, inca una de sensibilitate si inca o doza la fel de mare de a crede in oameni

Alexandra spunea...

unicitatea noastra ca persoane eu cred ca ni-o da iubirea adevarata din partea celo din jur

MyPerson spunea...

Tu esti unica pentru ca esti vecina'mea si inca dupa nu stiu cati ani ma suporti..:)) Di aia ma Di aia !!!

ANM spunea...

@Balaurita: exact asta am zis si eu. yey..cineva care crede ca mine.
@Anelise: ai tu doze foarte mari de asa ceva
@Mika: bai inotatoareo.. vezi ca sunt 10 ani :))
da? aveam 11 ani in cls a 5..te anunt ca au trecut 10 ani!

MyPerson spunea...

No' bine..'TE DRACU'..:))
Mi-ai adus aminte ca-s baba ..hmm..da!! >:P

ANM spunea...

:)) de fapt.. vroiam sa spui "la mai multi ani"
dar daca tu esti asa simpatica, ai un oreo :*

Cristina spunea...

Ca să-i dau dreptate mesajului din poză-eşti unică pentru că ai îndoieli despre faptul că eşti unică.Cât despre mine,sper că mă diferenţiez prin modul de gândire..

ANM spunea...

Multumesc Cristina.. la asta nu m-am gandit.

armin spunea...

prea multe griji... familia o sa te iubeasca pentru ca nu te poate schimba. prietenii, daca i-ai ales bine, or sa te iubeasca pentru ca ganditi la fel si va plac aceleasi prostii... idiferent ca ai 5 sau 50 de ani.

ANM spunea...

armin: cu familia e o poveste incalcita.. si deci nu e asa cum crezi.
iar prietenii, ce ii numar pe jumatate din degetele de la o mana, nu au chiar aceleasi gusturi cu mine.
era ideea.. ce te diferentiaza de restul lumii, nu motive pentru care m`ar iubi cei din jur.

Trimiteți un comentariu

Sunt pe urmele mele

Badea.Mircea Badea

Treceti si pe la

Powered by BannerFans.com Powered by BannerFans.com Photobucket Powered by BannerFans.com Powered by BannerFans.com

Blog de PROSTtu26dor.blogspot.com

http://eugenviorel.blogspot.com/